Клуб по конен спорт “Хан Крум”

Бургас, Парк

Ездата е перфектен спорт, при който се развиват мускулите на цялото тяло и се успокоява психиката. Едно незабравимо преживяване и вълнуващо общуване с конете.

Ако искате да се докоснете до магията на грациозните животни, Клуб по конен спорт „Кан Крум – Бургас” ви дава тази възможност. Клубът е създаден през февруари 2008 г. Развива дейност на Конна база „Парк Езеро” на метри от морския бряг. Спортната база граничи с пясъчната ивица, резерват – езеро „Вая” и Морската градина.

Тук може да се насладите на eзда с кон или пони, дори и да ви е за първи път. В  това ще ви помогне квалифициран инструктор. Предлага се обучение по езда за деца и възрастни – начинаещи или напреднали. Има възможност за терапевтична езда и хипотерапия за деца и възрастни с различни увреждания: гръбначни изкривявания, ортопедични, неврологични проблеми и др. Хиподрумът е на площ от 20 дка и разполага с конюшня с 29 бокса. Има открит пясъчен плац и осветление с възможност за вечерна езда. В горещите летни нощи, този тип езда е по-вълнуваща за хората и по-приятна за конете.

Клуб по конен спорт „Кан Крум“ е организатор на състезания като Републиканския турнир „Купа Бургас“, в който си дават среща най-добрите наши ездачи, гостуват и състезатели от чужбина. За първи път през 2016 г. Бургас ще е домакин на Държавното първенство за деца до 14 години през месец юли.

Зрител на оспорвани състезания или предизвикателството да пояздите кон – избирате вие. Всичко това може да съчетаете с плаж, разходка в морската градина или като посетите някои от забелжителностите или културните събития на Бургас.

Свържете се с нас:

E-mail: kan.krum@abv.bg
Тел.: +359 897 836 069

Подобни места

Виж други категории