Централен плаж – Бургас

Бургас

Със своите близо 2 км. дължина и златна пясъчна ивица Централният плаж в Бургас е любимо място на гостите и жителите на града. За почивка или прекарване на свободното време, плажът е приятен и чудесен за къпане и събиране на тен под жарките слънчеви лъчи.

Централният плаж привлича не само с просторната си ивица, достигаща широчина до 30м., но и със своето местоположение. Той се намира в непосредствена близост до Фара на Бургас, както и до едно от най-зелените и приятни места в града – Морската градина. През цялата година паркът и плажът са доста оживени и определено си заслужава да се посетят. Именно тук всяка година се провежда най-големия музикален фестивал в България  Spirit Of Burgas, събиращ многобройна публика и артисти от целия свят. Централният плаж е и арена на редица престижни спортни турнири от национално и международно значение.

Плажната ивица се поддържа чиста и се обработва със специална техника, за да могат местните жители и посетителите да се наслаждават пълноценно на престоя си. За безопасността на плажуващите се грижат квалифицирани водни спасители, наблюдаващи морската ивица на специално изградените наблюдателни постове.

За удобството и комфорта на плажуващите ивицата на Централния плаж е снабдена с душове и съблекални, а чадърите и шезлонгите са безплатни.

Плажът разполага и с игрища за волейбол, футбол, плажен тенис, където по-енергичните посетители могат да поспортуват под лъчите на слънцето и да разнообразят престоя си по един здравословен и забавен начин.

Подобни места

Виж други категории